Usluge
Pametne kuće

Šta je to pametna kuća?

Jedna od osnovnih funkcija koje poseduje pametna kuća jeste kontrola rasvete u svim prostorijama i to je sada sve moguće putem jednog klika što bi smanjilo utrošak vremena za sve prostorije. Uz nekoliko senzora prisustva svetlo može da se pali automatski samo u prostorijama u kojima se nalazite, a jedna od velikih mogućnosti je ta dok ste Van vašeg objekta, da putem scenarija možete upaliti određena svetla kako bi se stvorio utisak da kuća nije prazna.

Sledeća važna funkcija pametne kuće jeste kontrola klimatizacije. Ako Vaše račune plaćate na osnovu utroška energenata (struja, gas, topla voda), a ne želite da uludo trošite novac za grejanje i hlađenje prostorija u kojima se ne nalazite, ali još manje želite da ulazite u hladne prostorije i smrzavate se dok je grejno telo ne ugreje. Ukoliko ste često izvan vašeg objekta, putem nekoliko klikova na mobilnoj aplikaciji možete zadati željenu temperaturu u svakoj prostoriji posebno.Dosadno Vam je da svakodnevno podižete i spuštate roletne na prozorima u Vašem objektu, i to je sada omogućeno jednim klikom na aplikaciji. Još neke mogućnosti koje se kriju u okviru pametne kuće su prekid dovod struje u utičnici na kojoj ste možda zaboravili da isključite neki uređaj.

Sistemi bezbednosti koji postoje u okviru pametne kuće jesu povezivanje na sve alarmne sisteme, video nadzor, kao i protiv pozarne senzore i detektore poplava.

Planiranje pametne kuće je najjednostavnije kod gradnje novog ili potpunog adaptiranja već postojećeg objekta. Upravljanje sistemima u pametnoj kući moguće je prvenstveno mobilnim telefonom, tabletom, računarom, ali i putem touch screen-ova koji se nalaze u samom prostoru.
© Copyright 2017 - 2022 | Intelligent Buildings | Sva prava zadržana.
Design and developed by mrmarkokish